Barbecue
Buitenkoken op de klassieke barbecue zoals The Bastard of grillen op de BonFeu BonBiza. Vind uw perfecte barbecue en kook de sterren van de hemel. Naast de grill is ook roken en stoven een kooktechniek die door middel van de populaire The Bastard Kamado's gebruikt kan worden. Lees voor meer kooktips onze blogs en laat u verrassen.
- You're currently reading page 1
- Page 2
- Page 3
- Bekijk alle
-
Page
- Voor 17.00 besteld, MORGEN in huis*
- Vanaf € 8,95 verzendkosten
- Achteraf betalen
- You're currently reading page 1
- Page 2
- Page 3
- Bekijk alle
-
Page
Ouderwets genieten van de barbecue
De geur van gegrilld vlees, gebakken groentes of een heerlijk warm pannenkoekje. Allemaal heerlijke gerechten die u kunt maken op de barbecues in ons assortiment. Ben jij ene grillmaster en kiest u voor een complete buitenkeuken van The Bastard of OFYR? Of gaat u voor simpel en maakt u van uw BonVes vuurkorf een grill en bakt u hier wat fijne ingrediënten op? Wij hebben alle opties voor u! Andere bekende merken zijn: Quoco, FORNO en HEAT.
The Bastard kamado's
The Bastard is een stoer, robuust merk dat staat voor een complete kookervaring voor buiten. Grillen op deze The bastard barbecues kan zowel gedaan worden door de amateur kok als de pro. Deze kamado's zijn ideaal voor het uitproberen van diverse kooktechnieken, van grillen tot roken en stoven, allerlei technieken voert u uit met deze kamado's!
Hoe kies ik de beste barbecue voor mijn behoeften?
Met onze selectie van klassieke en innovatieve barbecues geniet u van de ouderwetse kunst van barbecueen in een modern jasje. Test uw kookvaardigheden met The Bastard, ontdek de veelzijdigheid van een OFYR kookunit voor grotere groepen of ga voor een houtgestookte barbecue met BonFeu. Wij hebben alles wat u nodig heeft voor een onvergetelijke buitenkookervaring! Hieronder leggen we u uit hoe u de barbecue kunt kiezen die aan uw wensen voldoet.
Wat is het verschil tussen hout gestookte barbecues en houtskoolbarbecues?
Het belangrijkste verschil tussen de hout gestookte barbecues en houtskoolbarbecues zit in het type brandstof, de smaak, en de temperatuurregeling.
Brandstof:
- Houtgestookte barbecues gebruiken hout als brandstof. Dit kan verschillende smaken teweegbrengen, afhankelijk van het soort hout dat wordt gebruikt.
- Houtskoolbarbecues maken gebruik van houtskool als brandstof. Dit wordt gemaakt door hout te verbranden in een zuurstofarme omgeving, wat resulteert in een brandstof die beter brandt dan normaal hout.
Smaak:
- Omdat de houtgestookte barbecue werkt met echt hout, kan het een sterke, rokerige smaak toevoegen aan het voedsel dat wordt bereid. De keuze van het hout kan de smaak beïnvloeden, zoals eiken, hickory, appelhout, etc.
- Houtskoolbarbecues daarentegen geven een subtielere rokerige smaak aan het voedsel.
Temperatuurregeling:
- Met houtgestookte barbecues kan het iets uitdagender zijn om de temperatuur te regelen, omdat deze barbecues heter branden dan houtskoolbarbecues. Hout heeft namelijk een hogere energiedichtheid dan houtskool en daardoor geeft het meer warmte.
- De temperatuur van een houtskoolbarbecue is dus makkelijker te beheersen, omdat houtskool een meer voorspelbare verbrandingssnelheid heeft.
Beide soorten barbecues hebben hun voordelen. De keuze hangt vaak af van de persoonlijke voorkeur, het gewenste smaakprofiel en het gemak van het gebruik.
OFYR kookunits
De kookeilanden en losstaande vuurschalen met plancha's zijn perfecte kookunits om een gehele maaltijd mee te bereiden. Door de kegelvorm van de vuurschaal creëert u met één vuurtje meerdere warmtezones op de plancha. Met deze warmte zones kan er gespeeld worden en kunt u veel verschillende ingrediënten in één keer bereiden
Neem als voorbeeld de OFYR Island Black 100 Pro. Dit kookeiland is een echte opvulling en aanvulling voor uw tuin. Met dit eiland kunt u de ingrediënten zowel voorbereiden als bakken op de plancha. Wilt u uw kookeiland ergens anders in de tuin plaatsen? Dit kookeiland heeft praktische wielen waardoor uw kookeiland overal heen verplaatst kan worden.
BonBiza vuurschaal met plancha
Net als de OFYR kookunits bestaat de BonFeu BonBiza uit sokkel met daarom een vuurschaal en plancha bakplaat. De BonBiza is een echte topper als het gaat om het combineren van een stijlvol object en het gemak en gebruik van een barbecue.
Plancha bakken is een erg oude manier van koken. Door middel van een hele hete plaat (en soms met meerdere warmtezones) bakt u ingrediënten snel gaar en blijven de sappen voldoende in de ingrediënten. Dit is een makkelijke, snelle en gezonde manier van koken.
Hoe kan ik mijn barbecue in goede conditie houden en de levensduur verlengen?
Wij geven u enkele tips voor het onderhouden van uw barbecue, zodat u keer op keer kunt genieten van de ultieme buitenkook ervaring!
- Reinig de barbecue na elk gebruik: Verwijder voedselresten en vet van het rooster en de binnenkant van de barbecue. Gebruik eventueel een grillborstel om hardnekkig vuil te verwijderen.
- Controleer regelmatig op roest: Vooral op metalen onderdelen, zoals het rooster of de behuizing. Schuur roest weg en breng indien nodig een beschermende coating aan.
- Bescherm de barbecue tegen de buitenomgeving: Als u de barbecue buiten laat staan, bedek deze dan met een beschermhoes wanneer hij niet in gebruik is. Wanneer u een barbecue van cortenstaal hebt, is dit niet nodig.
- Gebruik hoogwaardige houtskool of brandstof: Goede kwaliteit houtskool en brandstof kunnen de levensduur van uw barbecue verlengen en de prestaties verbeteren. Kies voor producten die weinig as produceren en langdurige warmte leveren.
- Voer regelmatige inspecties uit: Controleer regelmatig of alle onderdelen van de barbecue, inclusief de handvatten, wielen en scharnieren. Repareer of vervang onderdelen indien nodig.
Wat heeft u nodig bij een barbecue?
Vindt u het leuk om een vuurtje te stoken en af en toe te grillen? Verander uw vuurschaal of vuurkorf eenvoudig in een barbecue met een plancha of grillrooster. De grill of plancha plaatst u eenvoudig op de vuurschaal- of korf en u kunt direct aan de slag met het barbecueën boven een eigen houtgestookt vuurtje. De plancha is na gebruik makkelijk schoon te maken met de spatel.
Essentiële barbecueaccessoires zoals een tang en spatel zijn cruciaal voor het veilig en handig hanteren van voedsel op de hete plaat. Grijp of draai gemakkelijk een stukje vlees of groenten met een tang. De spatel is een must voor het omdraaien van eten of om eventuele etensresten en overtollige olieresten gemakkelijk weg te schuiven. Daarnaast zijn een leren short en barbecue handschoenen ook zeker niet te missen. Tijdens het koken of barbecueën schieten af en toe spetters alle kanten uit, ook kan het wel eens heet worden. Een schort biedt de juiste bescherming hier tegen. De handschoenen zijn hittebestendig en voorzien u daardoor van comfort en veiligheid.
Het hele jaar door barbecueën
Barbecueën doet u niet alleen in de zomer, juist in het najaar kunt u genieten van een heerlijk warm vuurtje en dit combineren met het zelf grillen van warme gerechtjes. Wilt u unieke gerechten maken maar heeft u geen inspiratie? Bekijk dan eens de heerlijke gerechten uit het The Bastard We Can BBQ Boek en laat u inspireren door een The Bastard chef.