Rookoven

Populair en makkelijk om te doen is het roken in een rookoven door middel van geurig rookchips. De rookchips geven, naast de rooksmaak van de rookoven, nog een heerlijke kruidige smaak af aan de ingrediënten. Probeer het zelf en maak de meest smakelijke gerookte gerechten. Van gerookte vis tot pulled pork en rokerige spareribs- smaakvolle gerechten, zelf uit de rookoven.

Lees meer
Filters
Sorteren op
The Bastard Regular compacto completo
0 Reviews
L 57 x B 56 x H 78 cm
Inclusief onderstel en zijplankjes
OP VOORRAAD, direct leverbaar
Special Price 589,00 Regular Price 699,00
The Bastard Urban Medium Complete
0 Reviews
L 68.2 x B 48 x H 114 cm
Inclusief onderstel en zijplankjes
OP VOORRAAD, direct leverbaar
Special Price 1.299,00 Regular Price 1.499,00
The Bastard Tube Smoker Kit
0 Reviews
L 15 x B 5.5 cm (Small) | L 30.5 x B 5.5 cm (Large)
Hoogwaardig RVS
OP VOORRAAD, direct leverbaar
As low as 24,95
Barbecook Rookoven XL
2 Reviews
Diameter 43,5 cm
12,8 kg
OP VOORRAAD, direct leverbaar
Special Price 209,00 Regular Price 219,00
Barbecook Rookoven Oskar M
1 Review
Diameter 54 cm
Gewicht 18 kg
OP VOORRAAD, direct leverbaar
Special Price 259,00 Regular Price 269,00
Barbecook koude rookgenerator
5 Reviews
L 20 x B 20 x H 4 cm
Incl. theelicht en rookmot
OP VOORRAAD, direct leverbaar
Special Price 26,95 Regular Price 29,95
Barbecook Rookchips Appel
0 Reviews
Geschikt voor rookoven en BBQ
Inhoud 310 gram
OP VOORRAAD, direct leverbaar
Special Price 6,50 Regular Price 8,95
Barbecook Rookchips Eik
0 Reviews
Geschikt voor rookoven en BBQ
Inhoud 330 gram
OP VOORRAAD, direct leverbaar
Special Price 6,50 Regular Price 8,95
Barbecook Rookchips Hickory
2 Reviews
Geschikt voor rookoven en BBQ
Inhoud 320 gram
OP VOORRAAD, direct leverbaar
Special Price 6,50 Regular Price 8,95
The Bastard VX Large Complete
1 Review
Hoogte: 131 cm | Ø Grillrooster: 49 cm
Top model kamado
BINNENKORT BESCHIKBAAR
Special Price 1.999,00 Regular Price 2.199,00
CookKing Rookoven Berlin
1 Review
Om alle soorten vlees of vis te roken
Geeft een heerlijke, unieke smaak
BINNENKORT BESCHIKBAAR
Special Price 429,95 Regular Price 549,00
The Bastard Regular Medium Complete
0 Reviews
L 68.2 x B 48 x H 114 cm
Inclusief onderstel en zijplankjes
BINNENKORT BESCHIKBAAR
Special Price 1.149,00 Regular Price 1.249,00
The Bastard Regular Medium Complete
0 Reviews
L 68.2 x B 48 x H 114 cm
Inclusief onderstel en zijplankjes
BINNENKORT BESCHIKBAAR
Special Price 1.149,00 Regular Price 1.349,00
The Bastard Regular Large Complete
0 Reviews
L 76.5 x B 57 x H 127 cm
Inclusief onderstel en zijplankjes
BINNENKORT BESCHIKBAAR
Special Price 1.349,00 Regular Price 1.499,00
The Bastard Urban Compact Complete
0 Reviews
L 57 x B 56 x H 78 cm
Inclusief onderstel en zijplankjes
BINNENKORT BESCHIKBAAR
Special Price 649,00 Regular Price 799,00
The Bastard Urban Large Compleet + Multi System
0 Reviews
L 76.5 x B 57 x H 127 cm
Inclusief onderstel en zijplankjes
BINNENKORT BESCHIKBAAR
Special Price 1.499,00 Regular Price 1.699,00
The Bastard Rookhout 500 gram
0 Reviews
Hickory, Cherry & Oak
Elke verpakking bevat 500 gram
BINNENKORT BESCHIKBAAR
  • Voor 17.00 besteld, MORGEN in huis*
  • Vanaf € 8,95 verzendkosten
  • Achteraf betalen

Roken: een beproefde methode

Het roken van voedsel is een van oudsher beproefde methode om voedsel langer te bewaren. Het is bovendien één van de meest zuivere kooktechnieken, waarbij de pure smaak van het gerecht optimaal behouden blijft. Roken met een rookoven is dus lekker en gezond. Vlees, vis, schaaldieren en zelfs kazen kunnen in een rookoven worden bereid. Hoe vetter de soorten, hoe beter het resultaat. Ze worden anders van smaak en blijven langer goed. In principe kan alles wat op de barbecue wordt klaargemaakt ook gerookt worden in een rookoven. Met de rookovens van Terrashaardshop.be maakt u zelf de heerlijkste rookgerechten voor uzelf, uw buren, familie of vrienden.

Rookoven kopen assortimentRookoven kopen assortiment

Zelf roken is eenvoudig

Zelf voedsel roken is eigenlijk best eenvoudig. Om te beginnen heeft u een barbecue of rookoven en wat rookhout nodig. Het enige dat u hoeft te doen is een beetje rookhout op het grillrooster of tussen de gloeiende briketten of houtskool te leggen. Wacht tot het hout begint te roken, leg dan het gerecht op het grillrooster en sluit de deksel. Wanneer u het rookhout even weekt in water, dan zal het hout niet snel verbranden

Welke rookchips zijn geschikt voor welk vlees?

Het rookhout is de sleutel tot een succesvol rookfestijn. Verschillende houtsoorten kunnen een unieke smaak aan uw gerechten toevoegen wanneer ze worden gebruikt voor roken. Over het algemeen worden fruitbomen zoals appel en kers beschouwd als uitstekende keuzes vanwege hun milde en fruitige aroma's. Deze houtsoorten zijn vooral geschikt voor varkensvlees, kip, vis, maar ook rundvlees. Voor een wat intensere smaak kunt u kiezen voor houtsoorten zoals hickory of eiken. Hickory heeft een sterke en zoetere smaak, dit is dan ook een populaire keuze voor varkensvlees, rundvlees en gevogelte. Gebruik deze rookhout wel met mate, omdat het snel te sterk kan worden. Eiken heeft een middelsterke rooksmaak en is ook geschikt voor varkensvlees, rundvlees en gevogelte, maar ook voor lam. Elke houtsoort heeft zijn eigen karakteristieke smaakprofiel, dus het beste is om te experimenteren en te ontdekken welke het beste past bij uw smaak en het gerecht dat u bereidt, een wereld vol nieuwe smaaksensaties!

Barbecook rookoven Oskar: prettig in gebruik en eenvoudig te reinigen

De Barbecook rookoven Oscar is een echte alleskunner. U kunt de rookoven gebruiken voor koud of warm roken. En of het nu bijvoorbeeld gaat om zalm, forel of een stuk wild, de stevige roosters en ophanghaken helpen u het gewenste resultaat te behalen. De Barbecook Rookoven Oskar is erg eenvoudig aan te maken. Maak de houtskool aan en leg er een laagje rookchips op. Vul de schaal met water en bijvoorbeeld wijn en leg de te roken producten op het rooster of hang ze aan de ophanghaken. Daarna is het vooral een kwestie van even geduld hebben tot uw gerechten gereed zijn. Eet smakelijk! En dankzij de geëmailleerde afwerking zijn de Barbecook rookovens ook nog eens heel eenvoudig in onderhoud. U haalt de onderdelen heel gemakkelijk uit elkaar en maakt deze vervolgens snel en eenvoudig schoon.

Wat is het verschil tussen warm en koud roken?

Warm en koud roken zijn twee verschillende methoden van voedsel roken, de verschillen zitten vooral in de tijd die nodig is en de temperatuur.

 

Warm roken: Koud roken:
De temperatuur ligt ongeveer op 50 à 80 graden De temperatuur ligt ongeveer op 15 à 25 graden
Het proces duurt meestal enkele uren, afhankelijk van het soort voedsel en de gewenste smaakintensiteit Het proces kan enkele uren tot meerdere dagen duren, afhankelijk van het soort voedsel en de gewenste smaak
Warm roken kookt het voedsel gedeeltelijk of volledig. Het voedsel wordt hierdoor tijdens het roken gaar. Koud roken gaart het voedsel niet. Het voegt alleen rooksmaak toe en het helpt bij conservering.
Warm roken is geschikt voor vlees zoals kip, varkensvlees, rundvlees en vis. Het wordt ook gebruikt voor het bereiden van worst en sommige kazen. Deze methode wordt vaak gebruikt voor zalm, ham, spek, kaas, noten en sommige soorten worst.

Alles voor buiten koken bij Terrashaardshop.be

Wilt u dus een rookoven oven voor in de tuin kopen? Dan bent u bij Terrashaardshop aan het juiste adres. Naast rookovens vindt u in onze webshop op Terrasharadshop.be nog veel meer op het gebied van buiten koken, oftewel outdoor cooking. Zelf een vuur maken, soep koken met een driepoot boven open vuur, pizza’s maken in een mooie houtgestookte pizzaoven, barbecueën, slow cooking met een Big Green Egg, vlees grillen op een Burni Forno of een OFYR BBQ… Het kan allemaal! Op Terrasharadshop.be vindt u alles wat u nodig heeft om buiten te kunnen koken… en dat het hele jaar door.