Bakplaat / plancha
- You're currently reading page 1
- Page 2
- Page 3
- Bekijk alle
-
Page
- Voor 17.00 besteld, MORGEN in huis*
- Vanaf € 8,95 verzendkosten
- Achteraf betalen
- You're currently reading page 1
- Page 2
- Page 3
- Bekijk alle
-
Page
Buiten koken met plancha’s & grills
U kunt eenvoudig een tuinhaard uitbreiden tot een barbecue met een plancha of een grill. Veel modellen van BonFeu zijn geschikt voor het plaatsen van een gespecialiseerde bakplaat op de bovenzijde van de haard. Kies uit halve of hele Plancha's en Grills of combineer twee halve met elkaar voor een optimale buitenkeuken! Door het kiezen van de juiste maat schuift u zonder problemen de grill of plancha op de vuurschaal of tuinhaard en het grillen kan beginnen! Vergeet niet om de plancha goed ingevet op kamertemperatuur te bewaren om roestschade te voorkomen.
Wat is het verschil tussen een barbecueplancha en een traditionele grillbarbecue?
Barbecueplancha | Traditionele grill |
Een gladde kookplaat die gemaakt is van staal of gietijzer | Rooster met openen, gemaakt van roestvrij staal of gietijzer |
Het biedt een groot, gelijkmatig oppervlak dat ideaal is voor het bereiden van vlees, groenten, vis, eieren, pannenkoeken en nog veel meer | De openingen in het rooster laten de hitte of rokerige smaak van houtskool of gas door, waardoor ze ideaal zijn voor het grillen van vlees of stevige groenten |
Het koken met een plancha is vergelijkbaar met koken op een kookplaat in de keuken. De hitte wordt gelijkmatig verdeeld, waardoor het gemakkelijk is om verschillende soorten voedsel tegelijkertijd te bereiden. | Het voedsel wordt boven de hittebron geplaatst. Het voedsel wordt gekookt door de directe hitte en de rook die ontstaat. Dit zorgt voor de kenmerkende grillsmaak en de mooie grillstrepen op het voedsel. |
Een plancha biedt meer veelzijdigheid voor het bereiden van een breed scala aan gerechten | Een traditionele grill richt zich meer op het grillen van vlees. |
De keuze tussen beide hangt af van persoonlijke voorkeuren, het type voedsel dat u wilt bereiden en de gewenste kookmethode.
Hoogwaardige kookkwaliteit
BonFeu staat voor een herkenbaar design, een doordacht ontwerp en hoogwaardige kwaliteit. Er wordt altijd alles aan gedaan om producten te ontwikkelen die prettig zijn in gebruik en ook geschikt zijn om heerlijk mee te kunnen buiten koken. Al deze kenmerken zijn terug te zien in de plancha’s en grills van het merk. Zo is een plancha eigenlijk een 6 mm dikke bakplaat met handige handvaten en zijn de grills gemaakt van hoogwaardig staal met prettige pinnetjes zodat de grill op zijn plek blijft liggen.
De kracht van de BonBiza
Uiteraard is het beste voorbeeld van plancha bakken van BonFeu de BonBiza. Deze vuurkorf met plancha erop is een robuust item voor uw tuin en geeft u de mogelijkheid makkelijk, snel en veilig een heerlijke maaltijd te bereiden. Ook voor horeca ondernemingen is deze manier van bakken een enorme aanwinst. Bak snel meerdere maaltijden klaar en serveer zo gemakkelijk meerdere maaltijden in een korte tijd. Het ideale product om buiten te koken en het plancha bakken helemaal te ontdekken.
Hoe houd ik de plancha in goede staat?
Regelmatig onderhoud en de juiste zorg houdt de plancha in een goede staat. Wij hebben enkele tips voor u op een rijtje gezet:
- Reinig de plancha na elk gebruik: verwijder voedselresten en vet van de plancha direct na het koken. Gebruik een grillborstel of spatel om het vuil los te maken en veeg het vervolgens schoon met een vochtige doek. Let wel op dat u geen krassen maakt!
- Vet de barbecueplaat in na het schoonmaken om roestvorming te voorkomen en de plancha te beschermen tegen corrosie.
- Controleer de plancha regelmatig op roest, vooral op de plekken waar voedselresten zich kunnen ophopen. Als u roestplekken opmerkt, schuur ze dan voorzichtig weg en breng een nieuwe laag olie aan.
- Gebruik alleen de juiste kookgerei die geschikt zijn voor gebruik op metaal. Vermijd het gebruik van scherpe voorwerpen die krassen kunnen veroorzaken en de anti-baklaag kunnen beschadigen.
- Laat de barbecueplat afkoelen voordat u hem schoonmaakt om het risico om brandwonden en schade aan de plancha te voorkomen.
- Bewaar de plancha op een droge plaats om vocht en roestvorming te voorkomen. Als de plancha buiten wordt bewaard bedek deze dan met een beschermhoes.
Accessoires voor bij de plancha’s en grills
Maak uw keukengerei uitzet voor buiten compleet met bijpassende accessoires van BonFeu. Zo kunt u met het BonFeu Rookplankje heerlijke vis bereiden boven uw vuurschaal. Het houten plankje kunt u eenvoudig vastklemmen aan de rand van uw vuurschaal. De hitte en rook die van het brandende hout afkomen zorgen ervoor dat uw vis heerlijk gerookt wordt terwijl alle sappen behouden blijven. Met de bijpassende BonFeu Spatel kunt u eenvoudig eten omdraaien en de Plancha schoonschrapen na gebruik. Deze spatel is een echte ‘musthave’ voor iedere kok die graag buiten kookt. Met de BonFeu Spatel maakt u uw kookervaring compleet.
Stel uw vraag over onze plancha’s & grills
Wilt u graag meer weten over de plancha’s & grills van BonFeu? Dat kan! Neem contact op via e-mail of telefoon en dan staat onze klantenservice u graag te woord.