The Bastard
Met The Bastard samen genieten van de ultieme smaakbeleving
Met elkaar genieten van het goede leven, met authentieke smaken en design, dat is waar The Bastard voor staat. Familie en vrienden om u heen en de lekkerste gerechten die u ooit heeft geproefd. Grillen, bakken, roken en stoven, met The Bastard is alles mogelijk! The Bastard is dé Nederlandse trots op het gebied van barbecues en met deze veelzijdige barbecue maakt u in een handomdraai de lekkerste gerechten klaar.
Schaf je een Bastard aan, dan worden er standaard zijplankjes meegeleverd. Ideaal voor het snijden van een tomaatje of het rijgen van een kipsaté.
-
Page
- Page 1
- Page 2
- You're currently reading page 3
- Bekijk alle
-
Page
- Page 1
- Page 2
- You're currently reading page 3
- Bekijk alle
Gaat u een Bastard kopen?
Heeft u een liefde voor smaken, koken en een Nederlands Design? Dan is The Bastard helemaal iets voor u! Met een eeuwenoude kookmethode maakt u de lekkerste gerechten op de allerbeste en nieuwste kamado barbecue. The Bastard is niet alleen mooi maar ook efficiënt en functioneel waardoor hij precies doet wat hij moet doen!
Waarom een Bastard?
The Bastard is multifunctioneel, zo kunt u erop grillen, bakken, roken, stoven en nog veel meer. Deze handige kamado barbecue is geschikt voor zowel professionals als amateur koks die hun grenzen willen verleggen. Ervaar de verschillende bereidingstechnieken en maak in een handomdraai de lekkerste gerechten klaar.
Bereidingstechnieken
Ontdek een stukje van de mogelijkheden met The Bastard. Hieronder zijn een aantal kooktechnieken omschreven:
Bakken & grillen
Voor grillen en bakken is het belangrijk dat de kamado naar een hoge temperatuur van ongeveer 175 tot 230 graden wordt gebracht. Zorg dat beide ventilatieroosters helemaal of gedeeltelijk open staan en plaats het grillrooster direct boven het vuur. Wacht tot het rooster goed heet is geworden voordat u er iets op legt. Let op wanneer u de deksel van de hete kamado opent, want door de zuurstof bij de houtskool kunnen er steekvlammen ontstaan.
Stomen & roken
Om eten te roken en te stomen moet de temperatuur in de kamado tussen de 60 en 150 graden zijn. Om dit te bereiken vult u de vuurschaal van de kamado tot ongeveer de helft met kolen. Wanneer de houtskool op temperatuur is, strooit u er rookmot overheen. Tot slot gaan zowel de onderste ventilatieschuif als de margrietschijf bijna helemaal dicht. Op deze manier maakt u de lekkerste gerookte zalmmoot of gerookte kip! Zorg dat er altijd een thermometer in het vlees zit om ervoor te zorgen dat de juiste temperatuur bereikt wordt.
Slow cooking
Met slow cooking blijven de temperaturen in de kamado relatief laag voor een langere tijd. Op deze manier gaart uw maaltijd traag en komen de smaken optimaal tot hun recht. Om te kunnen slowcooken vult u de vuurschaal van de kamado tot 2/3 van de rand met houtskool. De onderste ventilatieschuif staat een beetje open en de margrietschijf staat bijna helemaal open. Gebruik een keramische plaat tussen het vuur en het grillrooster om geen directe hitte bij uw gerecht te krijgen. Of maak gebruik van The Bastard Dutch Oven voor een heerlijke stoofpot.
Oven
Wist u dat u met een kamado ook heerlijke authentieke pizza’s kan maken? Om van uw kamado een steenoven te maken, heeft u een pizzasteen of broodschaal, grillrooster en keramische plaat nodig. Bakken in een keramische barbecue doet u op minstens 230 graden. U vult de vuurschaal van de kamado voor 2/3 met houtskool. Brandt de houtskool? Plaats dan de keramische plaat, het grillrooster en vervolgens de pizzasteen of broodschaal op het grillrooster. De pizzasteen of broodschaal moeten goed warm zijn, zodat uw gerecht niet blijft plakken. Alle ventilatieroosters staan bijna helemaal open.