Vuurkorf met grill
Een vuurkorf met een kookoptie! De vuurkorven op deze pagina worden allemaal standaard geleverd met een grillrooster. Hiermee kunt u niet alleen het ouderwetse grillen uitproberen, voor een warme chocomelk of een soepje plaatst u eenvoudig een pan op het rooster en kunt u op ieder moment in het jaar buiten koken met deze vuurkorven.
- Voor 17.00 besteld, MORGEN in huis*
- Vanaf € 8,95 verzendkosten
- Achteraf betalen
Grillen met een vuurkorf
Een vuurkorf is een bron van warmte en sfeer. Een vuurkorf met een grill geeft direct de mogelijkheid hamburgers, garnalen of uw favoriete gerechten klaar te maken. Op deze pagina vindt u alle vuurkorven die direct met barbecuerooster geleverd worden. De vuurkorf is compleet en direct te gebruiken als grill. Geniet direct van de veelzijdigheid van deze vuurkorven.
Voordelen van een grillrooster
Profiteer van de veelzijdigheid van een vuurkorf door deze direct met een grillrooster aan te schaffen. De voordelen van een grillrooster zijn:
- Authentieke smaak. Grillen boven het vuur geeft een unieke grillsmaak aan het ingrediënt. Omdat een barbecuerooster deels open is komt de smaak van het houtvuur nog beter in het voedsel.
- Direct te gebruiken. Anders dan een bakplaat is een grillrooster direct te gebruiken. Door het open karakter is het rooster snel verwarmd en kunt u direct boven het vuur grillen.
- Overtollig vet verdwijnt. Grillen op een grillrooster zorgt ervoor dat overtollig vet van het voedsel wegdruipt. Dit kan voor sommige ingrediënten prettig zijn en maakt het gerecht nog lekkerder.
- Gebruiken als normaal fornuis. Door het open karakter van een grillrooster komt de hitte direct door het rooster. Daarom is een barbecuerooster ook zeker te gebruiken in combinatie met pannetjes als normaal fornuis.
Grillroosters schoonmaken
Om het grillrooster keer op keer te kunnen gebruiken is het goed om het barbecuerooster na gebruik schoon te maken en vrij te maken van vet. Enkele manieren om een grillrooster schoon te maken zijn:
- Citroen. Prik een halve citroen op een vork en maak het rooster vetvrij met de citroen. Neem hierna het rooster af met een vaatdoek.
- Aluminiumfolie. Maak een propje van aluminiumfolie en wrijf lichtjes de etensresten van het grillrooster.
- Warm maken. Schraap de etensresten van het rooster als deze nog warm is. Gebruik eventueel een keukenpapiertje voor de kleine plekken.
Meer schoonmaaktips vindt u in onze blog.
Tips voor grillen met een grillrooster
- Vet het rooster en/of het voedsel in.
- Verwarm het rooster voor gebruik.
- Draai niet te snel om, geef het vlees tijd om een korstje te krijgen.
- Gebruik olie met een hoge rooktemperatuur.
- Maak het barbecuerooster na gebruik altijd schoon.
Direct en indirect grillen
Direct grillen: direct boven de warmtebron ingrediënten klaarmaken. Dit zorgt voor een snellere garing. Ideaal voor kleinere ingrediënten zoals dunne stukken vlees, groentes e.
Indirect grillen: voedsel naast de warmte bron op een grillrooster plaatsen. Dit is ideaal voor grotere stukken vlees of gevogelte die langzamer moeten garen. Na het garen kan, voor een mooie grill-effect, de directe manier kort worden toegepast.
Welke recepten kunt u klaarmaken met een grillrooster?
Eigenlijk kan er van elk recept vaak in ieder geval één ingrediënt op het grillrooster klaargemaakt worden. Lastige ingrediënten zijn bijvoorbeeld een delicate vis zoals een schol. Deze vissoort valt snel uit elkaar en kan dus in het vuur vallen. Ook kleine aardappeltjes of zeevruchten kunnen tussen het rooster vallen. Gebruik bijvoorbeeld een gietijzeren pannetje of een speciale vishouder om kleinere ingrediënten toch om een grillrooster klaar te maken.
Gerechten die op een grillrooster gemaakt kunnen worden zijn bijvoorbeeld:
- Groente- of vleesspiesjes met bijvoorbeeld champignons, ui en paprika.
- Gegrilde maiskolf met boter en zout.
- Hamburgers met truffelmaoynaise en parmezaanse kaas.
- Ananasringen met kaneel en honing.
- English breakfast met bonen uit een pannetje en gegrilde worstjes.